Ziua Mondială pentru diversitate culturală
Sănătoși să fim, că în rest ne descurcăm
May 21, 2020
WiFi gratuit în spațiile publice
May 22, 2020

Ziua Mondială pentru diversitate culturală

În Maramureș, români, maghiari, ucraineni, romi și țipțeri trăiesc în pace și bună înțelegere, într-o comunitate fără mari frământări de natură etnică. Așa este normal să fie într-o societate democratică, al cărei scop este respectarea drepturilor și libertăților fiecărui cetățean, fără discriminări.

Fiecare etnie aduce cu sine un bagaj cultural care trebuie admirat, respectat și păstrat, întrucât marea cultură a lumii este formată dintr-un mozaic la care contribuim toți.
Din păcate, când și când, câte un om politic sau partid, cu orientare populistă, naționalistă și extremistă, vin să tulbure apele, să îndemne oamenii simpli la ură și dezbinare. Astfel de comportamente nu trebuie tolerate, iar astfel de oameni trebuie marginalizați.

Astăzi, 21 mai, este Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare, prin care se sărbătoresc atât bogăția culturilor lumii, cât și rolul esențial al dialogului intercultural pentru realizarea păcii și dezvoltării durabile. Sărbătoarea a fost stabilită la inițiativa UNESCO, în anul 2002.

USR respectă diversitatea, fără de care România ar fi mult mai săracă, și susține bunele relații și toleranța între toți cetățenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *