Ziua Europei
Regândirea transportului public
May 6, 2020
Astăzi celebrăm Ziua Regalității
May 10, 2020

Ziua Europei

Românii se bucură zilnic de faptul că ţara noastră e parte a Uniunii Europene. Până la finalul anului trecut, România a primit 54,43 miliarde de euro de la Comisia Europeană și a contribuit la bugetul Uniunii Europene cu 18,91 miliarde de euro. Aşadar, un bilanţ mai mult decât pozitiv pentru noi.

🇹🇩 Mulţi tineri din România urmează studiile în străinătate şi mai mulţi adulţi şi-au găsit locuri de muncă în Europa. Ne bucurăm cu toţii de libera circulaţie, chiar dacă ea este pusă puţin pe pauză, din pricina crizei sanitare.

‼️ Astăzi sărbătorim Ziua Europei. Dincolo de părerile pe subiecte punctuale, care diferă – şi e normal să fie aşa –, relaţia românilor cu Uniunea Europeană este una pozitivă. În primăvara anului 2006, cu un an înainte de aderare, 68% dintre români declarau că au încredere în Uniunea Europeană. Anul trecut, în primăvară, o emoţie şi o mobilizare nemaivăzută au însoţit campania electorală din România de dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European. Alianţa USR PLUS a trimis atunci la Bruxelles 8 europarlamentari, în urma alegerilor din 26 mai. Prin aleşii noştri, decidem cu toţii prezentul şi viitorul Uniunii Europene.

🇪🇺 🇹🇩 Europa este şi a noastră, a românilor!

#ZiuaEuropei #ȘiEuSuntEuropean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *