Ziua Artistului Plastic Băimărean
Romeo Vincze #medicieroi
May 4, 2020
CEDO condamnă CCR
May 5, 2020

Ziua Artistului Plastic Băimărean

🎨🎭🎻🎸🎺🎷🥁Două luni am stat izolaţi în casele noastre. Două luni în care nu am mers la spectacole, la expoziţii, la concerte. Însă în tot acest timp, artiştii plastici, muzicienii, actorii au lucrat. Şi mulţi dintre ei ne-au bucurat.

Astăzi este 🎨🎨🎨Ziua Artistului Plastic Băimărean. O zi în care celebrăm unele dintre cele mai creative persoane de lângă noi. În alţi ani, pictorii, sculptorii, ceramiştii, graficienii mergeau cu flori la mormintele artiştilor dispăruţi şi participau la vernisajul unei mari expoziţii. De data aceasta, ei îşi expun lucrările doar pe Facebook.

Din luna martie, nu au mai fost organizate expoziţii, prin urmare şi vânzarea lucrărilor de artă a scăzut. Asta, deşi artiştii, indiferent de domeniul lor de activitate, au fost cei care ne-au ajutat să suportăm mai uşor această perioadă. În cele două luni de izolare, veniturile artiştilor au fost serios afectate.

Parlamentul European doreşte, la nivel de UE, constituirea unui fond prin care artiştii independenţi să fie ajutaţi. Sperăm ca acest ajutor financiar să poată fi accesat într-un timp cât mai scurt.

🥳🥳🥳La mulţi ani, artiştilor băimăreni! Faima oraşului nostru vi se datorează într-o măsură considerabilă. Baia Mare este un oraş cultural în primul rând datorită Şcolii de Pictură, dar şi prestaţiei artiştilor plastici contemporani. Suntem mândri de voi!

#ZiuaArtistuluiPlastic #NeFacemBine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *