Vasile Weisenbacher - USR Baia Mare
Sâmbătă, 3 august, la București a avut loc ședința Comitetului Politic al Uniunii Salvați România
Sâmbătă, 3 august, la București a avut loc ședința Comitetului Politic al Uniunii Salvați România
August 5, 2019
usr groșii țibleșului
Filială USR nouă la Groșii Țibleșului
August 12, 2019

Vasile Weisenbacher – USR Baia Mare

Vasile Weisenbacher - USR Baia Mare

Mă numesc Vasile Weisenbacher și sunt membru al USR Baia Mare din octombrie 2017. Evenimentele politice din anul 2017, legiferarea în interesul infractorilor, adâncirea inechităților sociale, incompetența și diletantismul din guvern și autorități locale m-au determinat să mă implic, să intru într-o organizație politică, în singura organizație politică progresistă și pro europeană, numită Uniunea Salvați România. Mă bucur mult că am făcut acest lucru! Am cunoscut oameni extraordinari  în USR,  am participat la proteste, am strâns semnături pentru „Fără penali”, pentru  „Oameni noi”, pentru alegerile europarlamentare, m-am implicat în referendumul pentru familie,  am participat la campania electorală pentru europarlamentare  etc.  Sunt convins că USR-ul în alianță cu Plus este forța politică care va schimba România, care va aduce țara pe o traiectorie europeană ireversibilă, care va crea bunăstare în țară, astfel încât cetățenii onești să poată trăi aici demn,  care va crea instituții puternice utilizând funcționari onești  angajați pe criterii de competență, care va sprijini o justiție independentă și apolitică total,  care va modifica Constituția astfel încât derapajele din politica ultimilor 30 ani să nu se mai repete.    

Sunt  de profesie inginer,  cu o experiență de 30 ani în minerit și prelucrarea minereurilor, care pe parcursul carierei, pe lângă meseria de bază, am câștigat expertiză  în diverse alte domenii cum ar fi: lucrări de investiții, managementul proiectelor, managementul mediului, urbanism, managementul firmei și buget. Am lucrat în cadrul REMIN la mai multe subunități  timp de 23 ani (Mina Baia Sprie, Sucursala Minieră Baia Mare, Mina Băiuț, U.P. Flotația Centrală), am pornit de pe poziția de inginer stagiar în anul 1988, am parcurs mai multe trepte ierarhice (tehnolog, șef secție, șef uzină preparare) și am ajuns director de subunitate.  Din 2011 lucrez în privat, tot în domeniul prelucrării minereurilor, unde, de asemenea, am avut mai multe responsabilități, cum ar fi director executiv, manager proiect, responsabil managementul mediului, responsabil investiții. Am terminat Institutul de Mine Petroșani, promoția 1988, ca inginer, specializarea prelucrarea substanțelor minerale utile.

Ce vreau să fac în politică? Obiectivul meu principal ca membru USR este să contribui la câștigarea alegerilor locale și parlamentare în județul Maramureș, apoi să contribui prin competențele mele la o guvernare locală eficientă, onestă, aproape de nevoile cetățeanului. Este un obiectiv greu de realizat ținând cont de „posibilitățile” adversarului, care are primari, care deține posturi de televiziune cu notorietate și  aparat de propagadă bine plătit, care deține puterea și legiferează în funcție de interese politice și de grup etc.  

Cum putem totuși să câștigăm alegerile?  Prin adevăr! Trebuie să demontăm toate minciunile și adevărul trebuie să ajungă până în cea mai izolată localitate din județ. Avem nevoie de oameni noi, competenți și onești, în politică și în administrația publică! Trebuie să dezmembrăm această construcție politică toxică care guvernează România de 30 ani!

Dacă vrei să lupți alături de noi, înscrie-te aici: https://www.usr.ro/inscriere/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *