USR a marcat în Maramureș Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului la Sân
președintele Filialei USR Cicârlău
Dumitru Pop, președintele Filialei USR Cicârlău, candidează la primărie
September 30, 2019
Alex Aciuan - USR Fărcașa
Alex Aciuan – USR Fărcașa
October 3, 2019

USR a marcat în Maramureș Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului la Sân

Uniunea Salvați România – USR a marcat în Maramureș Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului la Sân, sărbătorită anual la 1 octombrie, printr-o activitate menită să ajute fetele și femeile să conștientizeze importanța controalelor medicale periodice pentru depistarea precoce a acestei boli.

În Sighetu Marmației și Baia Mare, membre USR ale acestor două filiale, cu sprijinul colegelor din USR Ocna Șugatag și USR Baia-Sprie, au împărțit doamnelor și domnișoarelor fluturași informativi, fundițe roz – simbolul luptei împotriva cancerului la sân și baloane roz. Sediul USR Sighetu Marmației a fost luminat în roz în seara de 1 octombrie.

Băimărencele și sighetencele au fost receptive, unele dintre ele mărturisind că se confruntă ele însele cu această boală sau au cazuri în familie. Altele au acceptat să poarte fundița roz din dorința de a răspândi mesajul că, depistată la timp, această boală este tratabilă.

Cancerul de sân este cea mai frecventă cauză de cancer la femei și a doua cauză de deces, prin cancer, la femei (după cancerul pulmonar). În fiecare an, alte 7.000 de femei din România se îmbolnăvesc de cancer de sân. Riscul de îmbolnăvire crește cu vârsta.

Depistat la timp, cancerul de sân poate fi vindecat. În România, însă, 80% dintre cancerele de sân sunt diagnosticate în faza avansată. Cea mai bună formă de depistare precoce a bolilor de sân rămâne autopalparea sânilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *