Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r45278auto/public_html/maramures.usr.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2364
Tradiția numirilor politice continuă
Azi ne simțim mai aproape unii de alții ca niciodată
June 24, 2020
Rețele de apa fără aviz sanitar
June 25, 2020

Tradiția numirilor politice continuă

Tradiția numirilor politice continuă

Mircea Man este unul dintre politicienii răsăriți în spațiul public imediat după revoluție. A fost deputat în cinci mandate, primul începând chiar din 1990, sub umbrela Frontului Salvării Naționale.

A ajuns în Parlament plecând de la Stațiunea de Mecanizarea Agriculturii din Târgu Lăpuș. Activitatea sa profesională s-a împletit mereu cu cea politică, limita dintre ele fiind greu de stabilit. Mircea Man a fost și președinte al Consiliului Județean Maramureș în perioada 2008-2012, având o activitate mai mult decât mediocră. Printre alte “realizări”, a fost unul dintre artizanii Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, probabil cel mai mare eșec al administrației județene de la revoluție încoace.

Mircea Man a fost ales ieri de Parlament vicepreședinte ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei) din partea PNL.

Cristina Prună, deputat USR: “(…) Propunerea USR a fost Dumitru Chisăliță, un profesionist în domeniul gazelor naturale și președinte al Asociației Energia Inteligentă. Nu a fost o alegere scoasă din joben. La USR, ca de obicei, am organizat concurs deschis către toți profesioniștii din piață. Am primit 40 de candidaturi, am intervievat aproximativ 10 dintre ei. A fost un interviu extrem de serios. Am verificat competențele tehnice care țin de activitatea comitetului de reglementare al ANRE.

Haideți să vedem cum arată noii membri din comitetul de reglementare al ANRE (…).

Mircea Man, ales vicepreședinte ANRE din partea PNL, a avut 5 mandate de deputat, însă a reprezentat doar un an partidul care l-a nominalizat. În rest, a fost alesul FSN și PD-L. Între 1993 și 2000 a lucrat în sectorul gazelor în Maramureș, iar după ce nu a mai fost deputat, în 2017, s-a angajat la ANRE. Din păcate, experiența în domeniul energetic pentru a avea vreo speranță de reformare a ANRE nu-l recomandă precum îl recomandă traseismul. Man și-a întrebuințat mandatele fiind activ (în mod subtil, căci a avut jenant de puține luări de cuvânt în plen) în domeniul agriculturii, nu al energiei. În CV-ul său de concurs mai scrie domnul Man că știe să joace tenis și oină, probabil acesțe calități l-au recomandat pentru postul în ANRE.

Valeriu Steriu, alesul PSD, are scrisă în CV o singură experiență tangențială cu energia: aceea de director general la un SRL înființat în 1992 chiar de tatăl său. A fost și domnul Steriu traseist, trecând pentru funcții și pe la UNPR și PMP, însă probabil și-a ispășit aceste păcate când a acceptat rușinoasa funcție de purtător de cuvânt al Vioricăi Dăncilă pe durata campaniei pentru alegerile prezidențiale.

Marian Neacșu, propunerea ProRomânia, este chiar fostul vicepreședinte al ANRE. Acum va fi doar membru. Însă, pentru un om care nu are absolut nicio activitate în CV relevantă domeniului energetic, pare că cineva a apăsat niște butoane să rămână acolo. Mai mult, Neacșu a fost și penal în adevăratul sens al cuvântului, fiind condamnat în 2016 definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare pe motiv de conflict de interese.

Este inadmisibil că nu au existat audieri în comisiile parlamentare, deși acesta era cutuma. Voi depune o inițiativă legislativă pentru a modifica legea de organizare și funcționare a ANRE astfel încât audierile să fie obligatorii.”

Tradiția numirilor politice continuă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *