Stare de alertă
Dacă uităm istoria, riscăm să o repetăm
Dacă uităm istoria, riscăm să o repetăm
May 14, 2020
Ziua Familiei
May 15, 2020

Stare de alertă

‼️‼️‼️De vineri, 15 mai 2020, ora 00.00, România este în stare de alertă, timp de 30 de zile. Noile reguli pe care trebuie să le urmăm sunt mai puțin stricte în ceea ce privește libertatea de mișcare, iar redeschiderea magazinelor, a muzeelor și frizeriilor este, pentru mulți români, cea mai bună veste a zilei.

⚠️Declarația pe proprie răspundere este necesară doar la părăsirea localității de domiciliu sau a zonei metropolitane și o puteți descărca de mai jos.

🛑Pe scurt, iată ce reguli trebuie să respectăm în următoarea lună:

📌 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise vom purta obligatoriu mască
📌 angajații vor munci, preferabil, de la domiciliu. Acolo unde nu este posibil, angajatorii trebuie să asigure triajul epidemiologic al angajaților, dezinfectarea mâinilor și decalarea programului de lucru acolo unde lucrează mai mult de 50 de salariați
📌 în unitățile ce au program de lucru cu publicul, accesul trebuie organizat astfel încât să fie asigurată o distanță minimă de 2 mp între două persoane. Accesul celor cu temperatură de peste 37,3 grade Celsius va fi interzis în clădire.
📌 terasele, restaurantele, cafenelele rămân închise. Pot funcționa doar unitățile alimentare de tip drive-in sau fast-food.
📌 centrele comerciale cu suprafața de peste 15.000 mp care găzduiesc mai mulți comercianți rămân închise. Excepție fac magazinele alimentare, cele de optică medicală, curățătoriile și cele care au acces separat din exterior.
📌 granițele țării rămân închise, iar zborurile și transportul rutier de persoane dinspre și către Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia, sunt interzise până la data de 1 iunie
📌 cabinetele stomatologice, spitalele și ambulatoriile își pot relua activitatea. Consultațiile se vor realiza strict pe bază de programare.
📌 dacă veniți din străinătate, veți sta în carantină sau izolare la domiciliu, indiferent de zona din care veniți. Dacă nu aveți unde să vă izolați, puteți apela la carantizarea/izolarea asigurată de autoritățile locale
📌 avem voie să ne deplasăm liber în interiorul localității de domiciliu, inclusiv în zona metropolitană, în grupuri de cel mult 3 persoane. Nu mai e nevoie de completarea declarației în acest caz.
📌 puteți ieși din localitatea de domiciliu sau din zona metropolitană doar în scop profesional, pentru activități agricole, pentru îngrijirea unei alte proprietăți, pentru tratamentul sau îngrijirea copilului sau a unei rude, ori pentru decesul unui membru de familie. Pentru toate aceste situații trebuie să completați noua declarație pe proprie răspundere.
📌 putem face plimbări în parcurile publice, dar locurile de joacă rămân închise
📌 școlile rămân închise, iar după 2 iunie se va permite pregătirea la școală a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a
📌 putem merge la biserică, dar participarea la slujbă este permisă doar în curte, cu obligația de a purta mască și de a păstra 2m față de ceilalți participanți
📌 hotelurile, saloanele de îngrijire corporală și muzeele se redeschid publicului

#NeFacemBine #ApelLaResponsabilitateSocială

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *