Sistemul sanitar din Maramureş trebuie pus la punct ACUM sau va intra în colaps!
Să fim responsabili!
March 11, 2020
Soluții pentru agricultură!
March 28, 2020

Sistemul sanitar din Maramureş trebuie pus la punct ACUM sau va intra în colaps!

Sistemul sanitar din Maramureş

USR solicită Consiliului Judeţean Maramureş înfiinţarea de urgenţă a unei secţii de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare. În această perioadă, în care Maramureşul se confruntă cu un val de îmbolnăviri cu COVID-19, este important ca spitalul care se află în prima linie a luptei împotriva virusului să aibă toate dotările necesare.

De asemenea, solicităm ca TOATE spitalele din judeţ să fie dotate cu echipamente complete de protecţie pentru personalul medical şi cu cantităţi suficiente de dezinfectanţi. Altfel, vom ajunge ca situaţia tragică de la Spitalul Suceava să se repete şi în spitalele din Maramureş.

În aceste zile, medicii sunt pe baricade şi îşi riscă propriile vieţi pentru a salva pacienţii. Să nu uităm, însă, că medicii sunt şi ei oameni, au familii care îi aşteaptă acasă şi care îi vor sănătoşi. Dacă medicii se vor îmbolnăvi, ei fiind cei mai expuşi, vom ajunge în situaţia în care spitalele nu vor mai avea personal suficient pentru tratarea pacienţilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *