Sănătoși să fim, că în rest ne descurcăm
Colega noastră Klara Rozembaum este asistentă medicală
May 20, 2020
Ziua Mondială pentru diversitate culturală
May 22, 2020

Sănătoși să fim, că în rest ne descurcăm

👍„Sănătoși să fim, că în rest ne descurcăm” – asta e vorba maramureșenilor. O vorbă de care mulți par să fi uitat acum, după încheierea stării de urgență. Starea de alertă le-a dat unor concetățeni de-ai noștri senzația de relaxare totală, ca și cum pericolul infectării cu virusul SARS-CoV-2 ar fi dispărut. Fals! Pericolul există în continuare, iar un al doilea val de infectări, care ar putea să readucă starea de urgență, este posibil oricând.

Cea mai la îndemână modalitate prin care putem reduce răspândirea virusului este să purtăm masca.😷😷😷 Astfel, chiar dacă suntem bolnavi fără să știm, pentru că nu avem simptome, riscul să îi infectăm pe cei din jur scade. Virusul acesta de tip nou trebuie să ne facă să conștientizăm faptul că suntem o comunitate și că sănătatea noastră depinde de sănătatea celorlalți. La fel și reciproc!

Așadar, chiar dacă e uneori neplăcut, chiar dacă e enervant sau dacă nu se asortează cu ținutele noastre, haideți să purtăm în continuare masca. Atât în spațiile închise – birouri, instituții, mijloace de transport -, cât și în spațiile exterioare. Primele reprezintă o obligativitate, așa cum prevede legea privind starea de alertă. În legătură cu purtarea măștii în spațiile exterioare, există o hotărâre luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, valabilă la nivelul județului nostru. Sancțiunile se aplică doar în cazul nerespectării deciziilor luate la nivel național, nu și în cazul încălcării deciziilor valabile exclusiv în Maramureș. Totuși, grija față de sănătatea noastră și a celorlalți trebuie să primeze.

📢Poartă mască! Fii un exemplu pentru comunitate! Arată că ești responsabil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *