Romeo Vincze #medicieroi
021.444-0000 este numărul de telefon pus la dispoziţie de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă
April 27, 2020
Ziua Artistului Plastic Băimărean
May 5, 2020

Romeo Vincze #medicieroi

👉Colegul nostru Romeo Vincze este medic de familie. Pe lângă consultaţiile pe care le are în municipiu, el face de 22 de ani naveta până în Ulmeni (41 km), pentru a acorda asistență medicală bolnavilor din 7 sate aparținătoare orașului.

💙💜💙Ne place să spunem că România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte. Romeo este un astfel de om și cei care îl cunosc îi prețuiesc implicarea, profesionalismul si conștiinciozitatea, mai ales in aceste momente. De la începutul crizei, medicul Romeo Vincze nu a lipsit o zi de la datorie: “Ce se întâmplă acum este complet nou și neașteptat, ne descurcăm fiecare cum putem. Există o doză de îngijorare zilnică legată de potențialul de contaminare, dar îmi iau toate măsurile de protecție pentru a-mi servi pacienții la fel cum am făcut-o și înainte de pandemie”, zice el.

👨‍⚕️Pe lângă programul de la cabinet și consultațiile în teritoriu, colegul nostru asigură și serviciul de permanenţă în timpul nopţii şi în sărbătorile legale, alături de alţi patru medici. Ei obișnuiau să folosească aceleași paturi pe schimburi, dotările fiind puse la dispoziție de primărie, până când unul dintre colegii din Centrul de Permanență a avut un pacient testat pozitiv cu COVID-19 și a trebuit să le fie asigurate paturi pentru fiecare. Romeo speră ca după această criză să devenim mai înțelepți, să prevenim astfel de situații, să fie apreciată importanța medicilor de familie și să se producă o reformă a sistemului de sănătate printr-o debirocratizare a acestuia și o eficientizare a sistemului informatic actual , greoi și de multe ori nefuncțional.

➡️Pentru că îi place meseria pe care și-a ales-o și vrea să împartă sănătate pe oriunde ajunge, Romeo se ocupă şi de monitorizarea sănătăţii locuitorilor din cătunele de romi Ţicău şi Someş Uileac. Zilele trecute a fost nevoit să parcurgă 12 km cu bicicleta până în Chelinţa, cu o trecere pe o punte pietonală peste Someș, pentru vaccinarea obligatorie a copiilor, prevăzută în Programul Naţional de Vaccinare. I-a vaccinat la şcoală pe micuţii care s-au deplasat acolo, iar pe ceilalţi i-a căutat la casele lor.

✅La cabinetul său, medicul de familie Romeo Vicze foloseşte echipament de protecţie achiziţionat din fonduri proprii. Respectă toate regulile necesare pentru a proteja pacienţii şi pentru a se proteja pe sine de infecţia cu noul coronavirus. El spune că oamenii, inclusiv personalul medical, sunt speriaţi de cazurile confirmate în zonă și crede că vom trece peste această încercare dacă vom fi solidari și vom avea grijă unul de altul.

🙏Îți mulțumim, Romeo, pentru dăruire!
Mulțumim tuturor cadrelor medicale din Maramureș pentru că nu renunță la lupta pentru noi toți!

#NeFacemBine#MediciEroi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *