Regândirea transportului public
Noaptea demnitarilor
May 6, 2020
Ziua Europei
May 9, 2020

Regândirea transportului public

👉Transportul public din Baia Mare poate fi un mediu propice răspândirii noului coronavirus. De aceea, autoritățile locale trebuie să pregătească din timp măsuri de folosire a transportului în comun după 15 mai, când se preconizează relaxarea restricțiilor de circulație. Pe viitor, va trebui să aibă loc digitalizarea administraţiei, dar şi extinderea obiceiului muncii de acasă, pentru o cât mai bună păstrare a distanţei fizice între locuitorii oraşului.

‼️‼️‼️În speranța că siguranța cetățenilor va prima, propunem autorităților câteva soluţii în domeniul transportului public de pasageri:

➡️1. Limitarea numărului de locuri în autobuze și troleibuze la 30% din capacitate, în scopul păstrării distanței sociale. O modalitate de implementare a măsurii poate fi evitarea utilizării scaunelor alăturate.

➡️2. Evitarea contactului față în față între călători, prin stabilirea unui traseu în interiorul mijlocului de transport: urcare doar prin ușa din față, coborâre pe ușa din mijloc și prin cea din spate;

➡️3. Creșterea numărului de mijloace de transport scoase pe traseu și adaptarea numărului lor în zonele aglomerate sau la orele de vârf. Astfel, credem că numărul autobuzelor Urbis ar putea fi mai mare dimineaţa, între orele 6.30 şi 8.00, şi după-amiaza, în intervalul orar 15.30-17.30.

➡️4. Instalarea în stații, în interiorul autobuzelor și a troleibuzelor a unor afișe referitoare la distanțarea socială. Folosirea mijloacelor de comunicare din vehicule pentru transmiterea de mesaje privind măsurile de precauție necesare în această perioadă.

➡️5. Achiziția de echipament și substanțe de curățenie care să permită dezinfectarea interioară eficientă a mijloacelor de transport în comun și dezinfectarea frecventă a suprafețelor de contact;

➡️6. Modificarea traseului anumitor autobuze sau înființarea altora noi, pentru a acoperi o mai mare parte din oraș. Scopul ar fi ca băimărenii să nu trebuiască să stea în interiorul autobuzului mai mult de 20-30 de minute. Un băimărean din cartierul Vasile Alecsandri care are drum la Gară, de exemplu, călătorește în prezent cu autobuzul nr. 4 mai bine de 40 de minute până la destinație.

➡️7. Dotarea controlorilor Urbis cu aparate de măsurare a temperaturii și termoscanarea călătorilor odată cu controlarea biletelor sau legitimațiilor de călătorie.

#ExistăViaţăDupăCovid, iar siguranţa băimărenilor trebuie să fie principala preocupare a Primăriei Baia Mare în perioada ce vine!

#OrdineşiSiguranţă#pentruBaiaMare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *