Opriți știrile false!
Medicii sunt, pentru judeţul nostru, o resursă umană care nu se regenerează
April 11, 2020
Câți angajați are statul?
Câți angajați are statul?
April 14, 2020

Opriți știrile false!

⛔️⛔️⛔️ Ştirile false pot fi chiar mai periculoase decât virusul, în aceste zile. Ele pot induce panică în rândul populaţiei şi pot determina comportamente periculoase din partea unor mase mari de oameni. De aceea, solicităm pedepse mai mari, inclusiv amenzi şi închisoare, pentru instituţiile de presă care propagă fake news.

🚩🚩🚩 Week-end-ul trecut, unele posturi de televiziune au difuzat imagini cu maramureşeni plecaţi la muncă în Germania, la cules de ceapă. Se menţiona că oamenii nu păstrează distanţa minimă impusă între ei şi că nu poartă echipamente de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus. În urma mărturiilor câtorva dintre persoanele din imagini, se pare că filmarea era veche de cinci ani.

❎❎❎Conform codului deontologic, ziariştii au obligaţia de a verifica fiecare informaţie din cel puţin trei surse. În cazul în care ea nu se adevereşte, nu trebuie difuzată. Răspândirea de informaţii despre care ziaristul ştie că sunt false este o faptă gravă, care îl discreditează atât pe el, cât şi instituţia de presă unde lucrează.

⚠️⚠️⚠️ Cerem adoptarea unor modificări ale Codului Penal, prin care difuzarea de informaţii false să fie aspru pedepsită. Conform prevederilor actuale, site-urile care difuzează informaţii false riscă să fie închise. Cei vinovaţi de inducerea în eroare a consumatorilor de ştiri de bună credinţă trebuie să fie, însă, pedepsiţi şi prin amenzi şi închisoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *