Nu mai puţin de 24.923 de angajaţi din judeţul Maramureş s-au ales cu contractele de muncă suspendate
5,4 milioane lei pentru Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) de la Fărcaşa
April 9, 2020
Medicii sunt, pentru judeţul nostru, o resursă umană care nu se regenerează
April 11, 2020

Nu mai puţin de 24.923 de angajaţi din judeţul Maramureş s-au ales cu contractele de muncă suspendate

‼️‼️‼️ Nu mai puţin de 24.923 de angajaţi din judeţul Maramureş s-au ales cu contractele de muncă suspendate în perioada 16 martie – 8 aprilie a.c., adică de când a fost declanşată în ţara noastră starea de urgenţă. De asemenea, 1793 de contracte individuale de muncă au încetat, în perioada 16 martie – 9 aprilie, în judeţul nostru. Cifrele ne-au fost comunicate de Mircea Onea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş.

‼️‼️‼️ La nivel naţional, 1.013.522 de contracte individuale de muncă au fost suspendate în această perioadă. De asemenea, în ţară, 200.927 contracte individuale de muncă au încetat. Cei mai afectaţi sunt angajaţii din industria prelucrătoare, din comerţul cu ridicată şi cu amănuntul, din domeniul reparării autovehiculelor şi motocicletelor, precum şi din industria hotelurilor şi restaurantelor.

🚩🚩🚩 USR a propus câteva măsuri menite să vină în sprijinul persoanelor celor mai afectate de măsurile luate de agenţii economici.

🔴 deschiderea unei linii de finanţare la CEC pentru a ajuta cu credite de nevoi personale imediate (printr-o procedură similară creditului cu buletinul) persoanele aflate în dificultate.

🔴 renunțarea la taxele aplicate pe salariul minim, astfel ca fiecare român să rămână cu 830 de lei în plus în mână

🔴 acordarea unui ajutor de criză de 830 de lei pentru fiecare angajat care și-a pierdut locul de muncă începând cu 1 martie

🚩🚩🚩 USR propune şi câteva măsuri de ajustare a cheltuielilor statului român:

🔵pensii speciale impozitate cu 90% (componenta de pensie contributivă nu va fi taxată)

🔵 impozit de 90% pe orice venit de la stat (salarii plus altele surse, inclusiv pensiile cumulate cu salariul) care depășește salariul Președintelui României

🔵 accelerarea intrării fondurilor europene în economie

🔵 digitalizare și revizuirea labirintului de agenții, autorități, companii de stat (municipale sau nu) pe care îl are statul român

🔵 inventarierea activelor statului și valorificarea multora dintre ele care sunt în prezent nefolosite sau folosite de către grupuri de interese restrânse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *