Maramureșul are doi reprezentanți în organele de arbitraj și control ale USR
USR Ocna Șugatag
Ovidiu Barbul – USR Ocna Șugatag
September 12, 2019
diana pop usr baia sprie
Diana Pop – USR Baia Sprie
September 19, 2019

Maramureșul are doi reprezentanți în organele de arbitraj și control ale USR

usr maramureș

În zilele de sâmbătă, 14 septembrie, și duminică, 15 septembrie, o delegație din partea USR Maramureș a participat la Congresul nr. V de la Timișoara al Uniunii Salvați România.

Au luat parte delegații desemnați în urma Conferinței Județene a USR Maramureș: Vlad Emanuel Durus – Deputat USR MaramureșRadu TrufanRobert CotosSorin IliesCristian Preoteasa MaierRomeo DobocanFelix BarcsyCorina Coborzan și Bianca Roatiș. De asemenea, Dan Ivan a fost delegat de drept, în calitate de membru al vechiului Birou Național.

De asemenea, au fost prezenți ca observatori Anca GojaInge Mihalik și Dragos Moldovan.

Felix Barcsy a făcut parte din comisia electorală.

Ordinea de zi a cuprins: validarea rezultatului alegerilor pentru președintele USR, alegerea membrilor Biroului Național, Comisiei Naționale de Arbitraj și Comisiei Naționale de Cenzori, precum și votarea amendamentelor la Statutul USR care privesc probleme legate de referendumul intern privind incompatibilitățile.

În urma votului delegaților, a fost validat ca președinte USR Dan Barna.

La forurile de conducere centrale au candidat, din partea USR Maramureș Dan Ivan, la poziția de membru al Biroului Național, din partea Echipei Dan Barna – USR la guvernare, Dragoș Moldovan, la Comisia Națională de Arbitraj și Inge Mihalik, la Comisia Națională de Cenzori.

În urma votului secret al delegaților la Congres, Dan Ivan a obținut 175 de voturi, Dragoș Moldovan – 196 de voturi, iar Inge Mihalik – 206 voturi.

Astfel, Dragoș Moldovan și Inge Mihalik vor reprezenta filiala noastră la București.

În ceea ce privește referendumul intern, delegații din toată țara au decis ca membrii USR să nu poată ocupa simultan mai mult de două funcții alese interne, iar persoanele angajate la partid să nu mai poată ocupa funcții de conducere, de arbitraj sau de control. Această din urmă prevedere se va aplica în termen de 60 de zile de la decizia definitivă a instanței de validare a votului din Congres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *