Guvernul PSD-ALDE a adoptat ieri Codul Administrativ
Filiala USR
Filiala USR Sighetu Marmației s-a reorganizat prin alegerea unei noi conduceri sâmbătă, 22 iunie a.c.
June 25, 2019
Filiala USR Baia Mare
Conducere nouă la Filiala USR Baia Mare
July 1, 2019

Guvernul PSD-ALDE a adoptat ieri Codul Administrativ care acordă pensii speciale baronilor locali

Codul Administrativ

Prin OUG, evitând o dezbatere argumentată în Parlament, așa cum ne-a obișnuit deja, Guvernul PSD-ALDE a adoptat ieri Codul Administrativ care acordă pensii speciale baronilor locali: primari, viceprimari, șefi de consilii județene și adjuncții lor.

Pentru ca bătaia de joc la adresa pensionarilor de rând să fie completă, Guvernul Dăncilă va da pensii speciale tuturor celor aleși din 1992 încoace!

În plus, aceștia vor primi și dreptul de a-și deconta cheltuielile legate chipurile de exercitarea mandatului: cheltuieli de transport și de cazare, diurnă de deplasare etc.

Printre „maramureșenii de frunte” cărora PSD și ALDE le-au asigurat o bătrânețe îmbelșugată se numără persoane competente precum: Cătălin Cherecheș, Noemi Vida, Istvan Ludescher, Gabriel Valer Zetea, Doru Ioan Dăncuș, George Moldovan, Lucian Morar, Zamfir Ciceu, Mircea Man, iar lista poate continua. Din cauza lor, în ultimii ani, din Baia Mare și din Maramureș au plecat valuri întregi de locuitori, căutând un trai mai bun în Occident.

USR va solicita Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în acest caz. E singura pârghie pe care o avem în fața acestui nou abuz.

USR se va opune tuturor încercărilor PSD de politizare a administrației publice și de instituire de noi privilegii pentru cei aflați în funcții publice.

USR a afirmat deschis că va desființa sistemul de pensii speciale atunci când va avea posibilitatea să o facă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *