Din 15 iunie se vor putea deschide din nou creșele și grădinițele
Situația stadionului de atletism
June 10, 2020
Model de sesizare
Model de sesizare
June 16, 2020

Din 15 iunie se vor putea deschide din nou creșele și grădinițele

creșele și grădinițele

Din 15 iunie se vor putea deschide din nou creșele și grădinițele 👨‍🦱👲👶👧 private. Angajații care nu s-au întors încă la muncă o vor face acum, iar cei care au copii sunt încă în mare dificultate. Autoritățile centrale au anunțat că de luni pot fi redeschise unitățile de învățământ care funcționează pe timpul verii. Nu este clar dacă hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență se referă strict la unitățile private, așa cum anunțase anterior președintele Iohannis, sau și la cele de stat.

În Maramureș trebuie să se deschidă cât mai multe creșe și grădinițe. O grădiniță sau o creșă deschisă în Baia Mare, de exemplu, n-ar rezolva decât în mică parte problema. Ba din contră, aglomerarea acestor instituții ar putea pune în pericol sănătatea angajaților și a copiilor. Pe de altă parte, doar deschiderea creșelor și grădinițelor private ar crea discriminări și inechități. Câte dintre familiile din județul nostru au o situație financiară care să le permită servicii de îngrijire private?

Dan Ivan, președinte USR Maramureș: „Pentru reîntoarcerea părinților la muncă e nevoie ca statul să ia măsuri de supraveghere a copiilor. Atât instituțiile preșcolare de stat, cât și cele private trebuie să se redeschidă, pentru a nu crea aglomerări și a nu pune copiii în pericol sanitar. De asemenea, regulile de dezinfectare a persoanelor și a spațiilor sunt foarte importante. La fel, cred că se impune prezența unui cadru medical în fiecare grădiniță și creșă care se redeschide.”

Facem un apel către primăriile din județ și către Inspectorul Școlar Județean Maramureș să permită și redeschiderea unităților preșcolare de stat. Solicităm, de asemenea, autorităților responsabile în domeniul sănătății publice să pună rapid la dispoziția creșelor și grădinițelor protocoale specifice de igienizare și dezinfectare a instituțiilor în cauză. Nu în ultimul rând, cerem DSP Maramureș să monitorizeze atent respectarea regulilor de către cei care ne vor îngriji copiii.

#ApelLaResponsabilitate #pentruMaramureș

creșele și grădinițele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *