Dăncilă predă județul Maramureș pe mâna lui Zetea!
USR Maramureș se extinde
USR Maramureș se extinde!
June 4, 2019
Cătălin Dale - USR Satulung
Cătălin Dale – USR Satulung
June 6, 2019

Dăncilă predă județul Maramureș pe mâna lui Zetea!

județul Maramureș

Deși a scăpat de șeful ei penal, Dăncilă a rămas marioneta baronilor locali și a dat un OUG care prevede că Președinții Consiliilor Județene vor fi aleși aleși într-un singur tur. Încearcă să-și transforme baronii în stăpâni de județ. În prezent, preşedintele şi vicepreşedinţii se aleg cu votul secret al majorităţii consilierilor judeţeni în funcţie.

Gabriel Valer Zetea likes this!
OUG a fost dată pentru a liniști baronii locali. Toți PSD-iștii din teritoriu știu că vor pierde alegerile locale următoare și vor să se asigure că rămân totuși conectați la banii de la nivel local. 
În Maramureș, alegerile europarlamentare au arătat că, după ce a condus județul prin incompetenți precum Zetea, PSD a pierdut mult din sprijinul electoratului. Astfel, la nivel de județ, PSD s-a clasat pe locul al treilea, în urma PNL și a USR. 
De ce suntem împotriva acestei măsuri? Atât timp cât primarii și președinții de CJ nu sunt aleși în două tururi de scrutin, se fragmentează reprezentativitatea aleasă de cetățeni de la nivel local.

Este regretabil faptul că PNL Maramureş nu se delimitează de această decizie. Ba mai mult, conform celor afirmate chiar de social-democrați, ordonanța vine la solicitarea a 29 de președinți de consilii județene din țară, inclusiv din PNL. În aceste condiții, ne întrebăm dacă opoziția pe care o face PNL nu este cumva doar de fațadă.

Uniunea Salvați România respinge categoric această OUG. Credem că modificarea unei legi electorale de o asemenea importanță, și cu un impact major asupra comunităților locale, nu poate să se facă fără o dezbatere publică. Nu există altă urgență decât presiunea baronilor.

Iată de ce este necesar să avem un nou Avocat al Poporului cât mai curând în funcție, și nu un slujitor al infractorilor și incompetenților. Avocatul Poporului este singurul care poate contesta Ordonanțele de Urgență. USR, cu sprijinul celorlalte partide de opoziție, l-a propus pe Peter Eckstein-Kovacs. Mandatul lui Victor Ciorbea a expirat în urmă cu o lună, dar în lipsa mobilizării Parlamentului pentru o nouă numire, domnul Ciorbea rămâne în funcție. Adică inexistent când vine vorba de muncit în beneficiul oamenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *