Cristian Preoteasa-Maier - USR Baia Mare
usr satulung
S-a constituit Filiala USR Satulung
September 25, 2019
președintele Filialei USR Cicârlău
Dumitru Pop, președintele Filialei USR Cicârlău, candidează la primărie
September 30, 2019

Cristian Preoteasa-Maier – USR Baia Mare

Cristian Preoteasa-Maier

Mă numesc Cristian Preoteasa Maier și am 21 de ani. Aș putea spune că sunt căsătorit și am 2 copii, dar asta ar fi o minciună, deoarece sunt necăsătorit și nu am nici copii.

În acest moment sunt student în anul al III-lea la Loughborough University în Regatul Unit, unde studiez Politics and International Relations. Faptul că am ales să studiez într-o țară străină m-a ajutat să mă dezvolt și este o decizie pe care mă bucur că am luat-o. În cadrul facultății m-am implicat în multe proiecte. Am fost Chair al societății de români de la universitate, am fost și sunt Vice-Chair al societății de Model United Nations, unde am învățat puțin din skill-ul unui debate adevărat.

Am făcut și fac în prezent voluntariat în cadrul Uniunii Studenților, unde mă implic în Comitetul Internațional. Conexiunea mea cu USR a început în 2016, chiar dacă membru nu am devenit decât în 2019, deoarece am fost unul dintre cei care au votat cu USR și am și semnat pentru ca partidul să fie lăsat să candideze la alegerile parlamentare din 2016. După aceea m-am tot gândit dacă doresc să intru sau nu, deoarece am fost foarte reticent în a intra în politică. După mai mult de un an de gândit, m-am hotărât să intru în USR.

Ceea ce m-a determinat să fac acest pas a fost faptul că doar așa am simțit că mă pot implica. Pentru a schimba România e nevoie de oameni hotărâți și gata să se implice. Ca membru USR îmi doresc să pot da startul schimbării în țara asta, deoarece va dura mult ca acest lucru să se întâmple.

Lumea spune că generația mea este cea care va aduce schimbarea, dar este nevoie de mai mult de o generație pentru a realiza acest lucru; și mai important, este nevoie de o colaborare intergenerațională puternică, deoarece nu putem schimba singuri nimic. Un alt lucru pe care mi-l doresc, ca membru USR Tineret de data aceasta, este să pot să le arăt tinerilor din România că fără implicare nu poți face nimic. Sincer, sunt multe lucruri care mă deranjează în țara noastră, dar cel mai mult mentalitatea oamenilor.

Corupția și nepăsarea sunt doar niște efecte ale acestei mentalități. Prejudiciile din dosarele celor corupți încep de la șpaga mică dată ca să nu stai la coadă la ANAF. Este o reacție în lanț care duce la dispariția acelor milioane, deoarece lumea ajunge să permită toate hoțiile. Asta sper să schimb și sper să se schimbe în viitor.

Hai alături de noi! Înscrie-te aici: https://www.usr.ro/inscriere/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *