Colega noastră Klara Rozembaum este asistentă medicală
Zona metropolitană Baia Mare
Zona metropolitană Baia Mare
May 19, 2020
Sănătoși să fim, că în rest ne descurcăm
May 21, 2020

Colega noastră Klara Rozembaum este asistentă medicală

💙👩‍⚕️💙Colega noastră Klara Rozembaum este asistentă medicală și lucrează la un cabinet stomatologic din Târgu Lăpuș. Din 15 mai, cabinetul și-a reluat activitatea, dar funcționează pe baza unor protocoale foarte stricte, cu scopul de a reduce riscul transmiterii virusului SARS-CoV-2.

✅Astfel, înainte de a intra în policlinică, pacienții sunt supuși unui triaj, care are loc afară, în cort. Acolo li se măsoară temperatura și sunt invitați să răspundă la câteva întrebări privind starea lor de sănătate. Odată ajunși în cabinet, hainele mai groase, precum și gențile pacienților sunt puse separat și dezinfectate. Pacienții își dezinfectează mâinile cu gel și își clătesc gura cu apă de gură.

✅Medicii sunt extrem de atenți la respectarea măsurilor de combatere a răspândirii noului coronavirus. Ei poartă combinezoane speciale, mănuși, ochelari de protecție sau viziere și măști medicale. Munca în asemenea condiții este foarte grea, întrucât combinezonul ține cald, ochelarii sau viziera se aburesc, iar masca provoacă iritații ale feței și acnee. Totuși, pentru binele pacienților și pentru propria sănătate, medicii nu renunță la echipamentul special.

✅Klara Rozembaum roagă toți pacienții să fie înțelegători și să respecte protocoalele impuse de criza sanitară, pentru binele tuturor. De asemenea, ea face apel la pacienți să fie receptivi la recomandările medicilor și să nu se sperie de triajul care precede consultația. Nu în ultimul rând, oamenii trebuie să aibă răbdare și să înțeleagă că nu este vina personalului medical că numărul de pacienți consultați într-o zi a scăzut. Toate aceste măsuri, care pot fi supărătoare uneori, sunt menite să apere pacienții de riscul îmbolnăvirii.

✅Medicii și asistenții precum Klara Rozembaum au înțeles că, în fața pericolului reprezentat de virusul SARS-CoV-2, care ne amenință pe toți, trebuie să funcționeze ca o echipă. Luptând în prima linie, cu un scop nobil comun, ei au devenit mai uniți, dar și mai înțelegători unul față de celălalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *