Cel mai frecvent întâlnit salariu total brut este de 8.320 lei/lună
Instanța a declarat groapa de gunoi de la Sighet ilegală
Instanța a declarat groapa de gunoi de la Sighet ilegală
July 30, 2019
delia varga - usr baia mare
Delia Varga – USR Baia Mare
August 1, 2019

Cel mai frecvent întâlnit salariu total brut este de 8.320 lei/lună

primaria satulung

Instituție publică, angajează:
-șofer. Cerințe: să-i placă la drum. Salariu: 5.267 lei/lună.
-consilier superior stare civilă. Cerințe: să creadă în iubire. Salariu: 8.320 lei/lună. 
-primar. Cerințe: să vrea să gospodărească mai mult decât propria curte. Salariu: 13.000 lei/lună.

Glumim, desigur! Toate aceste posturi sunt deja ocupate. Aceste salarii de invidiat (care sunt brute și includ salariul de bază, sporurile și indemnizația de hrană) sunt câștigate lunar de angajații Primăriei Satulung. În această instituție, cel mai frecvent întâlnit salariu total brut este de 8.320 lei/lună. Media salariului brut, cu toate sporurile și indemnizația de hrană incluse, este de aproape 7.300 lei/lunar. Cei din localitate știu că în primărie mai sunt și alte probleme, cum ar fi relațiile de rudenie dintre angajați.

Fără nicio legătură, să spunem că Primaria Satulung nu beneficiază în acest moment de un site funcțional prin care să țină legătura cu cetățenii. Lista salariilor din primărie, care conform legii ar trebui publicată pe site, a fost obținută de USR Maramureș în urma unei cereri în baza Legii nr. 544/2001 privind informațiile de interes public și a unei reclamații administrative trimise în baza aceleiași legi, pentru lipsa de răspuns în termenul legal.

Conform Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, primăriile se numără printre instituțiile publice care sunt obligate să publice la sediul propriu și pe internet, în datele de 31 martie și 30 septembrie ale fiecărui an, și să mențină publicată o listă a tuturor funcțiilor din instituție ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, cuprinzând, defalcat, toate veniturile salariale ale acestora.

Amenda pentru nerespectarea acestor prevederi este cuprinsă între 5.000 și 10.000 lei și ar trebui să fie aplicată de Inspecția Muncii.

primaria satulung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *