CEDO condamnă CCR
Ziua Artistului Plastic Băimărean
May 5, 2020
Noaptea demnitarilor
May 6, 2020

CEDO condamnă CCR

CEDO a condamnat România în procesul deschis de Laura Codruța Kövesi pentru încălcarea dreptului la un proces echitabil și pentru încălcarea dreptului la liberă exprimare (art. 6.1 si art. 10 din Convenție). Kövesi contestase, la începutul anului 2019, decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA luată de Curtea Constituţională, după presiuni din partea PSD şi a ministrului Justiţiei de atunci, Tudorel Toader.

Este o victorie nu doar a Laurei Codruţa Kövesi, ci şi a adevărului. Este o victorie a tuturor celor care au luptat, la acea vreme, cu tacticile mârşave ale PSD. Este o victorie a societăţii civile, care are acum certitudinea că zilele şi nopţile petrecute în stradă, protestând, nu au fost degeaba.

USR a susţinut tot timpul independenţa Justiţiei şi respectarea legii, precum şi transparenţa în luarea deciziilor în ceea ce priveşte procurorii şi judecătorii. Am luptat deopotrivă în Parlament şi în stradă, alături de voi, şi ne bucurăm să vedem că adevărul iese la iveală, chiar dacă el trebuie uneori aşteptat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *