Câți angajați are statul?
Opriți știrile false!
April 13, 2020
depozit temporar de deşeuri
Consiliul Judeţean Maramureş intenţionează să construiască un depozit temporar de deşeuri în satul Lăpuşel
April 14, 2020

Câți angajați are statul?

Câți angajați are statul?

📋 Numărul angajaţilor la stat nu a fost cunoscut niciodată în România. Este ceea ce a declarat ministrul muncii, Violeta Alexandru, în urmă cu două zile (citiţi aici declaraţia exactă: https://bit.ly/2ycz5vy ).

🗣 Declaraţia a fost făcută în contextul în care Guvernul a luat decizia de a aplica măsura şomajului tehnic şi în instituţiile publice. Aceasta ar asigura posibilitatea tuturor angajaţilor de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotaţie, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75% din salariul de bază. Şomajul tehnic va fi introdus şi la companiile şi regiile de stat.

🙄 Declaraţia ministrului muncii este năucitoare, care pune încă o dată sub semnul întrebării capacitatea de management a statului.

❗️În timp ce instituţiile statului deţin o situaţie exactă a angajaţilor în mediul privat (şi este normal să fie aşa), numărul bugetarilor este o necunoscută. Se pune, atunci, întrebarea: cum poate gestiona statul bugetul public, din moment ce nu îşi cunoaşte exact situaţia cheltuielilor şi a veniturilor? Mai ales într-o situaţie de criză, cum este cea cu care ne confruntăm în aceste săptămâni, această neglijenţă cronică devine un punct vulnerabil.

👉 Poate că situaţia tristă pe care o traversăm, criza sanitară provocată de noul coronavirus, va avea, în final, şi efecte benefice. Ar fi de dorit ca printre ele să se numere şi o radiografie precisă a angajaţilor din structurile statului.

🖊 Am solicitat instituţiilor din plan local (AJOFM, ITM) situaţia angajaţilor la stat pentru judeţul Maramureş, respectiv pentru municipiul Baia Mare. Vă vom informa cu privire la aceasta de îndată ce vom primi răspunsurile lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *