Azi e Ziua Internațională a Copiilor Victime ale Agresiunii
Soluția USR pentru reducerea sărăciei
June 4, 2020
Situația stadionului de atletism
June 10, 2020

Azi e Ziua Internațională a Copiilor Victime ale Agresiunii

❗️❗️Azi e Ziua Internațională a Copiilor Victime ale Agresiunii. Azi ne reamintim că societatea română este neputincioasă atunci când vine vorba de protejarea celor mici. Că 3 din 4 cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor sunt judecate în tribunale ca acte consimțite și că 55% dintre români cred că în unele situații violul este justificat!!!

🔴 Luna trecută, aflam despre băiețelul de 11 ani din Sighetu Marmației care a fost agresat sexual timp de 3 ani, de un vecin de 15 ani.
🔴 În iarnă, ne-am îngrozit la gândul că 14 persoane au ținut în sclavie și au abuzat mai mulți copii germani, în Vișeu de Sus. I-au bătut, i-au lipsit de libertate, i-au umilit.
🔴 În 2019, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș raporta, pe prima jumătate a anului, 241 de copii abuzați, neglijați sau exploatați.
🔴 În 2018, Flavia (13 ani, Baia Mare) năștea acasă un copil provenit în urma unui viol.
🔴 În 2017, Estera (5 ani) era găsită moartă în clădirea fostului Combinat din Baia Mare. Agresorul a violat-o și a ucis-o fără milă.

…Și acestea sunt doar câteva din cazurile cunoscute. De la violența în familie, la agresiunile sexuale sau neglijență, pericolele sunt foarte numeroase pentru copiii noștri și lasă urme dureroase în viața lor. Protecția de care copiii beneficiază în România nu este suficientă. Nu câtă vreme raportarea la poliție a unor agresiuni în familie se finalizează în favoarea agresorului.

⚠️Nu știm și nici nu vrem să-i învățăm pe copii măcar să se apere singuri!!!
O formulă viabilă de protejare ar fi fost informarea elevilor asupra schimbărilor corpului și asupra recunoașterii unui abuz prin cursurile de educație sexuală. Formula propusă de USR a fost modificată ieri în Parlament în așa fel încât va fi necesar acordul părinților pentru urmarea acestor cursuri de către copii. Și cine să-și dea acordul pentru cursuri, dacă 50% dintre abuzurile sexuale din România au loc în familie?…

➡️ Neștiința ne plasează pe locul I din Europa, cu 18.000 de minore care au născut.
➡️ Imposibilitatea de apărare a făcut ca anul trecut să avem raportate aproape 1.600 de cazuri de abuz sexual. 98% dintre victime aveau până la 15 ani.
➡️ Lipsa de educație corectă îl ajută pe un YouTuber precum Alexandru Bălan, cu 850.000 de abonați, să îi învețe pe copiii noștri că o adolescentă de 17 ani care poartă fustă scurtă “ar merita violată”, “la modul… cu picioare în gură”…

⁉️Cum ne protejăm noi copiii? Ce face România pentru a stopa abuzurile? De ce nu-i vreți educați?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *