Andrei Nagy - USR Baia Mare
Lokal Diaspora în USR
Lokal Diaspora în USR
November 25, 2019
propria istorie
Baia Mare nu știe să aibă grijă de propria istorie
November 29, 2019

Andrei Nagy – USR Baia Mare

andrei nagy

Numele meu este Andrei Nagy, am 37 de ani și sunt de peste 15 ani angajatul unei firme de software din Baia Mare în cadrul căreia ocup poziția de manager de proiect IT. Echipa pe care o coordonez oferă servicii de care se bucură clienți din peste 12 țări din Europa și Africa, ceea ce pentru mine reprezintă incontestabil o realizare profesională.

Tot la capitolul realizări profesionale aș trece și activitatea mea în cadrul USR Baia Mare, organizație în care m-am înscris în vara anului 2018. Am făcut acest pas după o perioadă în care am urmărit cu interes evoluția partidului (aș fi putut să spun, ce-i drept, că am urmărit-o cu îngrijorare, însă această prerogativă îi revine unui alt personaj, pe care nu îl voi numi aici). Din momentul în care USB nu s-a mai mulțumit să salveze doar Bucureștiul, ci s-a extins la nivel național, USR-ul a devenit o opțiune electorală viabilă – singura, de altfel, după cum aveam să constat în scurtă vreme.

Am votat USR în 2016. M-am bucurat că votul meu a contat și că Maramureșul a trimis un deputat în Parlamentul României. M-am simțit reprezentat de parlamentarii USR și am cunoscut câțiva membri USR care, prin calitatea lor, mi-au confirmat că acest partid vrea și poate să facă lucruri bune pentru România.

Am înțeles că nu e de ajuns doar să ies la proteste și să mă plâng de deciziile luate de cei care ne conduc. Am înțeles că dacă vreau un viitor mai bun pentru copiii mei, pentru familia mea, trebuie să mă implic.
Am descoperit în USR oameni remarcabili, profesioniști care, asemenea mie, s-au implicat în politică pentru că pot produce schimbări pozitive în comunitățile din care fac parte. Am găsit în USR un partid în care ești încurajat să îți exprimi părerea, ești ascultat cu adevărat și contezi – chiar contezi. Mai mult, m-am regăsit în valorile politice ale partidului, printre care un rol fundamental îl joacă meritocrația. Concret, cei care reprezintă partidul în alegeri sunt votați de către membri, în loc să fie pur și simplu numiți, ceea ce permite oricărui membru să se facă remarcat și să aibă acces la o poziție de frunte strict pe baza meritelor sale.

Activitatea mea în cadrul USR mi-a permis să mă implic și pe plan civic, participând la strângerea de semnături pentru campania “Fără Penali în funcții publice”. Cu această ocazie am întâlnit oameni care își pun speranțele în noi, oameni care ne-au mulțumit că ne rupem din timpul nostru liber sau din cel pe care altfel l-am aloca familiei, că muncim pentru a schimba lucrurile în bine.

Încurajat, am continuat să muncesc. Atât la referendumul din 2018 cât și la alegerile europarlamentare și alegerile prezidențiale de anul acesta, m-am implicat în cel mai direct mod posibil, coordonând reprezentanții pe care USR i-a avut în secțiile de votare din Maramureș. A fost o nouă oportunitate de a cunoaște oameni de calitate, care au avut disponibilitatea de a fi alături de noi. Mai mult, am fost încântat când unii dintre ei au decis să ne devină colegi după ce au avut ocazia să ne cunoască mai îndeaproape.

E ceea ce vă propun și vouă. Aveți o șansă reală să schimbați ceva – implicându-vă. Vi s-a spus mereu că țineți în mâini viitorul României. Eu vă spun că și prezentul vă aparține. Intră în echipa USR și vei vedea cât de aproape de viitor e prezentul pe care putem să-l construim împreună.

Vino și tu alături de noi: https://www.usr.ro/inscriere/

andrei nagy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *