5,4 milioane lei pentru Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) de la Fărcaşa
Banii judeţului sunt împărţiţi localităţilor în funcţie de afinităţile politice
Banii judeţului sunt împărţiţi localităţilor în funcţie de afinităţile politice
April 8, 2020
Nu mai puţin de 24.923 de angajaţi din judeţul Maramureş s-au ales cu contractele de muncă suspendate
April 10, 2020

5,4 milioane lei pentru Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) de la Fărcaşa

Consilierii judeţeni, întruniţi ieri în şedinţă, au decis alocarea suplimentară a încă 5,4 milioane lei pentru Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) de la Fărcaşa.

Suma va fi folosită pentru stabilizarea terenului de la Sârbi, unde se construieşte Centrul de Management al Deşeurilor, lucrare care are ca termen de finalizare luna iunie a.c.
Banii provin din excedentul bugetar de anul trecut (2 milioane), precum şi din diminuarea unor sume prevăzute pentru investiţii (3,4 milioane): lucrări de reparaţii capitale la şarpanta şi acoperişul Palatului Administrativ, respectiv lucrări de renovare şi amenajare interioară la Casa Petofi Sandor.
Prin suplimentarea de azi, valoarea investiţiei de la Fărcaşa ajunge să depăşească 80 milioane lei.

Tot azi, consilierii judeţeni au decis să amâne termenul de finalizare a SMID Fărcaşa. Astfel, lucrările vor dura 84 de luni, şi nu 50 de luni, cât era prevăzut iniţial. Lucrările au început în anul 2015 şi ar fi trebuit încheiate anul trecut; noul termen este vara anului 2022.

Nu ne mai miră nimic, proiectul de la Fărcaşa se dovedeşte a fi încă o dată sacul fără fund al judeţului. Unde nu-i cap, vai de buzunarul public, am zice, dacă ne-ar mai arde de glume. Pe lângă toate acestea, din cauza incompetenţei Consiliului Judeţean, gunoiul strâns din Baia Mare şi nu numai se depozitează în continuare în depozitul neconform de pe Bd. Unirii (Satu Nou de Jos).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *