28 de unități administrativ-teritoriale din Maramureș afectate de furtuni
Filială USR la Cicârlău
June 18, 2019
Primăria Baia Mare
Primăria Baia Mare cheltuiește sume imense pe studii de fezabilitate care nu au nicio finalitate.
June 19, 2019

28 de unități administrativ-teritoriale din Maramureș afectate de furtuni

unități administrativ-teritoriale

28 de unități administrativ-teritoriale din Maramureș, respectiv 46 de localități au fost afectate, în luna mai, de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

În Baia Mare, o mulțime de oameni s-au ales cu pagube materiale după căderea de grindină din 28 mai. În urma unei sesizări transmise de USR Maramureș către Institutia Prefectului – Judetul Maramures, am fost informați că cei păgubiți pot depune cereri la sediul primăriilor în cazul în care le-au fost afectate bunurile de folosință îndelungată. Astfel, pentru cetățenii din Baia Mare, la CIC (parterul Primăriei) există un formular tipizat care trebuie completat și căruia i se atașează fotografia cu dovada pagubei suferite.

Guvernul a aprobat printr-o hotărâre acordarea unor ajutoare de urgență pe parcursul anului 2019, pentru sprijinirea populației afectate de inundații, alunecări de teren, fenomene meteo periculoase, produse începând cu luna mai 2019. 
Ajutoarele de urgență se acordă în limita sumei de 5 milioane lei din bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale: câte 3.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție de peste 90%; câte 2.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri au fost afectate 50-90%; câte 1.500 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri au fost afectate sub 50%. 
În cazul în care, în urma inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteo se înregistrează pierderi de vieți omenești, familia beneficiază suplimentar de 5.000 lei.

Să spunem, însă, și că băimărenii nu au uitat încă furtuna din septembrie 2017, când cei mai mulți păgubiți au depus cereri la Primărie, dar au rămas doar cu promisiunile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *