Distrugeți încă un club, dintr-un moft, domnule primar?
PSD-ALDE
Atât a ținut minciuna PSD-ALDE
February 6, 2018
fara penali
USR anunță crearea Grupului de inițiativă a campaniei “Fără penali în funcții publice”
February 12, 2018

Distrugeți încă un club, dintr-un moft, domnule primar?

domnule primar

Alături de colegii mei din USR Maramureș privesc cu îngrijorare evenimentele care se petrec la CS Minaur Baia Mare, club de drept public aflat în subordinea Consiliului Local Baia Mare. De doua zile, media locală și paginile de socializare vorbesc despre conflictul deschis între primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, și directorul general al clubului, Ionut Marta.

Disputa afectează grav imaginea celui mai important brand din sportul local și un nume recunoscut la nivel național și internațional, MINAUR. Disensiunile create în spațiul public pot avea un impact nefericit pe plan sportiv și al rezonării suporterului cu acest fenomen. Publicul se va îndepărta de echipă, iar sportivii vor fi nevoiți sa joace în fata unor tribune goale. Este cea mai mare lovitura pe care o poate primi un sportiv, domnule Chereches!.

Iubitorii de sport au încă vie în memorie situația creată la defunctele HCM Baia Mare și Fcm Baia-Mare. Cluburi finanțate din bani publici, cu peste 10 milioane de euro în ultimii 4 ani de viață, care azi nu mai există. Doar în 2017, prin hotărâri consecutive ale Consiliului Local Baia Mare, clubul MINAUR a primit de la buget peste 6,5 milioane de lei. Cu toate acestea salariile sportivilor nu au fost plătite in totalitate.

Orașul nu-și permite la nesfârșit să vă finanțeze mofturile, domnule Cherecheș, și când vă supărați pe cineva să puneți lacăt pe activitatea sportivă. Orașul trebuie condus cu maturitate. Mofturile de țânc sunt pentru grădiniță. Identific un șablon după care aruncați în derizoriu munca unor sportivi, folosindu-vă de imaginea lor pentru spălarea propriei imagini. Constat cu regret ca duceți CS Minaur spre destinul HCM.

Solicităm o dezbatere serioasă în plenul Consiliului Local Baia Mare legată de ceea ce se întâmplă la club. Regret că nu am văzut în ultimele zile nicio reacție publică a consilierilor. CS Minaur e în subordinea exclusivă a Consiliului Local Baia Mare. Legislativul municipal e obligat să ia act de poziția oficială a conducerii actuale a clubului, care s-a plâns de imixtiunea unor factori externi în activitatea sa.

Înțeleg cum ”bate vântul” în C.L. Baia Mare, dar îmi exprim convingerea că reprezentanții partidelor care compun acest for își amintesc că trebuie să slujească interesele comunității. Iar sportul și mișcarea sunt activități importante în dezvoltarea sănătoasă a unei comunități.

USR Maramureș susține atât finanțarea sportului de masa și a celui de performanță precum și a tuturor domeniilor care pot să facă din Baia Mare un oraș atractiv. Susținerea, în toate cazurile, trebuie să se facă cu maxim de transparență, în ordinea priorităților și a unor planuri concrete și realiste. Suntem împotriva unor experimente implementate cu bani publici, a căror finalitate previzibilă e eșecul.

Dan Ivan – președinte USR Maramureș