Dan Ivan - USR Maramureș

Dan Ivan

Președinte USR Maramureș

0745 398 368


În vârstă de 41 de ani aniversați la data de 5 Septembrei, a crescut în cartierul băimărean ”Săsar”, un cartier împânzit de mici parcuri și zone verzi care i-au cultivat plăcerea de a petrece timp în natură. A urmat cursurile primare ale Școlii Avram Iancu (Scoala nr.4) absolvită în 1992. Urmează în perioada 1992-1996 cursurile Colegiului Tehnic George Barițiu (Liceul Ind. nr.4) profilul electrotehnic, timp în care cochetează pentru doi ani și cu sportul de performanță la nivel de juniori, câștigând alături de colegii din echipa CSȘ 2 Baia Mare titlul de vicecampion național la Rugby Junior II în anul 1995.

Absolvent al Facultății de Inginerie (5 ani) din cadrul Universității de Nord, secția Utilaje și Instalații de proces, profesează în perioada următoare în cadrul a două societăți comerciale din Baia Mare. La societatea INA GLOBAL a îndeplinit funcțiile de șef birou marketing și șef serviciu marketing coordonând inclusiv relațiile comerciale interne și internaționale ale firmei, iar din ianuarie 2008 activează în cadrul firmei DAMINI PROD COM având funcția de inginer mecanic, unde îndeplinește atât sarcini de proiectare și organizare a producției cât și de coordonare a departamentelor de aprovizionare și vânzare.

Este căsătorit din anul 2005 cu Ivan Loredana – funcționar bancar, având doi copii: Bogdan și Ioana-Maria.

Ca urmare constatării lipsei unei entități de stat sau private care să se ocupe de identificarea, prioritizarea și satisfacerea nevoilor copiilor cu sindrom Down și a părinților acestora la nivelul județului Maramureș, în luna mai a anului 2014 decide înființarea unui ONG – Asociația Ioana-Maria, cu scopul de a veni în sprijinul acestui grup de persoane vulnerabile. În următorii doi ani, cu sprijinul voluntarilor și partenerilor dezvoltă activitățile și serviciile prestate de ONG ajungând ca la acest moment asociația să desfășoare constant 3 activități săptămânale în beneficiul copiilor și tinerilor cu sindrom Down, unele dintre ele desfășurate în cadrul unui parteneriat cu autoritățile locale din cadrul serviciilor de asistență socială.

În urma participării la întâlnirea determinată de vizita lui Nicușor Dan în Maramureș la începutul lunii August 2016, decide să se implice civic și politic arătându-și deschiderea de a activa în cadrul acestei noi construcții politice formată din oameni simpli, integri, fără trecut politic. Este numit coordonatorul grupului de inițiativă creat în vederea înființării filialei locale a USR Baia Mare iar în data de 07 Octombrie este ales de către majoritatea membrilor filialei în funcția de președinte a acesteia. Este reconfirmat în această funcție și la nivel județean în cadrul Conferinței Naționale constitutive din data de 21 Octombrie, ședință în cadrul căreia este ales prin votul colegilor și pentru a ocupa poziția întâi pe lista de candidați a USR Maramureș pentru Senatul României.

Documente